De relatie met je Innerlijk kind, het gewonde kind…

De relatie met je Innerlijk kind, het gewonde kind… 

Als je de (emotionele) pijn vanuit je kindertijd niet hebt opgelost dan zet dit zich door in je volwassen relatie….

Dit wordt Parentificatie  genoemd! De gewonde ouder kinderrol wordt voorgezet in je volwassen relatie! Je cijfer jezelf nog steeds weg in ruil voor liefde waardering en aandacht! 

Éen of twee gewonde kinderen die met elkaar samen leven geeft wrijving en spanning omdat niet begrepen wordt  wat er aan de hand is en gebeurd vanuit de omgedraaide ouder kinderrol. Het is nog niet geheeld…

In mijn coaching krijg in vaak te horen? “Ron” waar Moet in gods naam beginnen! Bij het begin, zeg ik dan! De basis. Je basis de fundering van je bestaan! Je innerlijke kind is jou basis

Hoe is de  relatie tussen jezelf en je innerlijk kind?

Hou je van dit kindje? Heb je aandacht voor het kindje als hij of zij het even niet meer weet? Als het verwardheid of verdriet pijn ervaart uit het verleden? Hoe onderhoud jij het contact met dit kleine jongen of meisje in jou?

In mijn begeleiding haal ik een voorbeeld aan… stel…

Er fietst nu hier een klein voor jou onbekend kindje en valt van de fiets. Het heeft zich bezeerd, huilt en heeft schrik en pijn. Wat doe je? 

De meeste mensen zeggen ik ga er heen, spreek bemoedigende woorden in, troost het en geef het een knuffel of een aai over het bolletje en help het weer op weg.

Oké zeg ik dan, wat mooi van je…

Nu de volgende stelling…

Nu zit jou innerlijk kind op diezelfde fiets en het valt. Wat  doe je dan? Dan wordt het ineens stil… vaak komen er tranen omdat het besef komt hoe ze als volwassenen met hun innerlijk kindje omgaan. Vaak veroordelen ze hun innerlijk kind. Het is dom of stom om van je fiets te valen etc… eigenlijk geven ze het nog een schop na, en veroordelen ze het!

Het is ineens binnengekomen…

En er is besef wat ze al die tijd met het verdriet de verwardheid en pijn van hun innerlijke kindje hebben gedaan en hoe ze het nog steeds behandelen.

Er wordt vaak compensatie en afleiding gezocht in de buitenwereld! De ultieme afleiding om niet naar binnen te gaan en vrede te sluiten met de gebeurtenissen uit het verleden. 

Stel je zelf eens de vraag:

Hoe voel ik me eigenlijk vandaag? Zijn er dingen waar ik voor wegloop? Welke gedachte heb ik nu? Is deze bemoedigend en positief over de situatie waar ik me in bevindt. Of heb ik vooral Negatieve gedachtes over mezelf? Uit ik dan een vorm van kritiek op mezelf en andere?

“The only way to go out is to go in” 

De enige weg om PIJN en EMOTIES te verwerken is door naar binnen te gaan en ze liefdevol te omarmen.


Wil jij leren verbinding te maken met je gevoel, om weer in contact te komen met je ware zelf? Schroom je niet en stuur mij dan een bericht of neem telefonisch contact op via https://www.roncabalt.nl/begeleiding-ondersteuning 


In Liefde,


Ron ♡