Pieker je veel, ben je moe? En voel jij je rot! Zit je niet lekker in je vel? En vecht je tegen jezelf? Wil je graag veranderen en weet je niet hoe? Meer in verbinding met wie jij werkelijk bent? Kom lekker wandelen in de natuur! En kom tot rust...

 

Als je stopt met een routine, dan is je systeem in de war. Daar mag je weer aan wennen. Je lichaam geeft al een tijd signalen af dat het niet goed gaat. Er is weerstand en een bekneld gevoel in je lijf. 

 

Verandering brengt weerstand met zich mee. Naast allerlei  psychische omstandigheden

Er is geen routine meer. Verander je een patroon, dan denkt je brein ho ho er is geen routine doe eens normaal! Dus vergt nog al wat om een patroon aan te passen. 

 

Wandelen in de natuur is helend. Dat komt omdat alles wat er in je leven is vaak gestructureerd is. Het brein wil alles analyseren en dat kost heel veel energie. In de natuur (wat eigenlijk onze natuurlijke habitat is) hoeft het brein niet te scannen en te analyseren. Dus wat je dan afbreekt bouw je in de natuur weer op.

 

Dus mij advies is als je wilt veranderen en van een verslaving , gewoonte of routine af wilt komen zorg dat je emotioneel goed in ballance komt. Ga wandelen in de natuur. En zorg dat je goed en beter slaapt. Het heelt en geeft beweging en zorg dat het brein de boel reset. 

 

En niet te vergeten eet goede voeding! 
Op het moment dat je slecht slaapt en niet goed eet dan wordt je neocortex nog zwakker en gaat die er gewoon aan. Heel veel verleidingen maken de neocortex moe en komen verleidingen weer om de hoek kijken om dat de neocortex niet meer op de rem trapt. Dus treed de verslaving weer op!

 

Dus door regelmatig in de natuur te zijn kun je voorkomen dat er minder prikkels zijn en jij veel lekker in je vel komt te zitten je blijer en gelukkiger voelt. Wie wil dat nou niet 😀