Adem je pijn vrij

Emotionele pijn & healing 

Als we onze emotionele pijn niet verwerken dan slaat het zich op in het lichaam. De energie in je lichaam zet zich vast omdat je de pijn van dat moment niet wilt voelen. Het was in je kindertijd de oplossing om op dat moment niet te bezwijken onder het “emotionele” geweld! Daardoor heb jij als jong en klein-mens een manier gekozen om met je doodsangsten van dat moment  te leren gaan. Vluchten, vechten of bevriezen. 

“Je stopte zelfs met ademhalen”

Dit is een onbewust onopgemerkt proces geweest wat jou heeft geholpen in je baby, kindertijd en jongere jaren. Er is geen goed of fout, jou systeem heeft op dat moment uit èèn van de drie bovenstaande overleving mechanismes een keuze gemaakt om te kunnen letterlijk te kunnen over-leven. Omdat we als jong kind nog niet kunnen beredeneren heeft jou bescherming systeem dit automatisch voor jou gedaan. En dit “automatische programma. zet zich veelal door in de volwassen leven, alle gevolgen van dien! 

“Je stopte zelfs met ademhalen”

Er gebeuren dingen in je leven die vergelijkbaar kunnen zijn met een situatie van toen. De trigger is nog steeds actief om dat je systeem dit destijds automatisch gedaan heeft om te over-leven. Dit is een onbewust-onopgemerkt-proces! Als je lang genoeg tegen onderdrukking van je emotionele pijn aan loopt gaat je lichaam dit opmerken en geeft signalen af. Waar je hoofd geen nee meer kan zeggen doet jou lichaam dit voor jou, net als toen. Het verschil van toen en nu is dat je nu wel kunt beredeneren  en het vermogen nu wel hebt en je deze voor jou kunt laten werken. 

“Je stopte zelfs met ademhalen”

Je lichaam geeft dus aan dat er iets aan de hand is! Pijn, verdriet, angst, boosheid of een andere emotie. We hebben niet geleerd om hier mee om te gaan en kregen vaak te horen  dat we ons “niet aan moesten stellen” en kregen een snoepje als troost! De persoon die hielp jou toen met zijn of haar beste bedoelingen maar had veelal ook niet geleerd hoe om te gaan met emoties, jou blokkade of blokkades zijn geboren!

Als dit meerdere keren in je leven heeft plaats gevonden kan jij je nu wel voorstellen wat er allemaal in jou lichaam vast gezet en onderdrukt is. Het is een “energie blokkade” geworden die bij het minste geringste weer actief voelbaar kan worden via een oude trigger. Om de pijn in je lichaam niet te willen voelen blokkeert het zich weer net als toen! En omdat de oude pijn, blokkades nog niet verwerkt zijn stapels deze zich op met alle gevolgen van dien! 

“Je stopte zelfs met ademhalen”

Dit kun je oplossen door er echt voor jezelf te zijn. Niet jou pijn of ongenoegen af te reageren op de ander, want die werkt tijdelijk als pleister op jou wond! En breng veelal nog meer schade aan dan je lief is. Je kunt het oplossen door de pijn die dit veroorzaakt niet op te willen lossen en te willen fixen!

Huh denk je?….Ik wil er toch van af? Dat klopt idd je wilt van deze nare gevoelens van belemmering en beknelling af. Je komt er “uiteindelijk pas van af door te pijn te erkennen” Er bij te blijven, het te doorvoelen, er doorheen te ademen en het bestaansrecht te geven. Het kan zich pas oplossen door er juist bij aanwezig te blijven en er eindelijk een voor deze pijn te zijn en er helemaal mee te zijn…

Herken jij hier is voor jezelf in? En kom je er zelf niet helemaal uit! Neem dat rustig contact met me op zodat ik jou mag begeleiden naar deze “lastige bereikbare” plek! Wil jij leren verbinding te maken met je gevoel, om weer in contact te komen met je ware zelf? Schroom je niet en stuur mij dan een bericht of neem telefonisch contact op via de Contactpagina of kijk op de pagina’s “Waar mag ik je mee helpen?” &  Begeleiding & Ondersteuning, hoe werk ik(Mijn fysieke werkgebied is Ibiza, en soms nederland;) Op afstand werk via telefoon, beeldbellen of mail.

In Liefde,
Ron